Zelfstudie - Yoga Beek

Yoga Beek
Nederlands  |  English
Yoga Beek
Ga naar de inhoud
"Het is je zelfstandige beoefening die de geheimen van yoga prijs geeft. Geen leraar kan je de geheimen geven.” Geeta Iyengar

Zelfstudie is een integer deel van yoga. De sleutel tot een gedegen yoga beoefening is dan ook iedere dag oefenen. Daarna komt de rest vanzelf.
Ik ben op dit moment in het derde leerjaar van de Iyengar Yoga Academie in Maastricht (+500 uur) en in juni 2020 is er een Introductory examen. Hier bereidt ik mij iedere dag op voor.

Bij Yoga Beek bestaan de lessen uit 90 minuten asana’s. Daarbij krijgt de deelnemer oefensessies om zelf mee aan de slag te gaan, op eigen kracht. Je hebt niet veel nodig hiervoor: een yogamat en een plekje voor jezelf in huis waar je ongestoord kan oefenen. Dit kan trouwens ook buiten in de natuur of op vakantie op het strand. Je zult zien dat je in je eigen beoefening heel gauw vooruitgang boekt. Ook kun je vraagstukken die je in deze thuis beoefening tegenkomt weer meenemen naar de yogales in Yoga Beek. Het niet de bedoeling om mensen afhankelijk te maken van hun leraar; integendeel, yogalessen zijn er om mensen te begeleiden, te instrueren en structureel asana’s (houdingen) aan te leren. Tegelijkertijd maak je deel uit van een groeiende yoga gemeenschap wereldwijd.
Yoga filosofie rijkt hierbij ook handvaten aan om je lijf en je leven te optimaliseren.
Yoga filosofie zal dan ook vanaf het begin onderdeel zijn van de yogalessen. Elke les zal een tekst uit de Yoga Sutras van Patanjali centraal staan in de les.

1.2 yogash-chitta-vritti-nirodhah         योगश्चित्तवृत्तिनिरोधः ॥२॥
Yoga is het beheersen (reguleren, richting geven, bemeesteren, integreren, coördineren, kalmeren, verstillen, opzij zetten) van de bewegingen (grove en subtiele gedachtepatronen) in het veld van de geest. ~ Yoga Sutras Patanjali
Yoga Beek
Elisabeth Dols - De Rooij
Bourgognestraat 18,  6191 HZ  Beek
Tel: 06 12781246
elisabeth@yogabeek.nl


© Yoga Beek, 2019~2022  ●  Website: Ephlam Design

Terug naar de inhoud